cursus dKvhV

de Kunst van het Verbeelden

Een cursus over beeldende kunst, bedoeld om  mens en Kunst dichter bij elkaar te brengen. We kijken met de ogen van kunstenaars en wetenschappers naar werkstukken door de eeuwen heen. Kunsthistorie komt alléén aan bod als dat noodzakelijk is.
Na de cursus kijkt u met andere ogen naar hoge Kunst (in musea, openbare ruimte en boeken) en naar vormgeving in het dagelijks leven (lage kunst).

Ook zullen we ontdekken dat creativiteit niet alleen voor kunstenaars is, en dat mooi en lelijk meer is dan wat ‘men’ vindt of wat je zelf vindt. Je kunt op verschillende manieren naar kunst kijken.

Stel u voor: u ziet een kunstwerk. 
Het is interessant om de kunststijl en het verhaal achter het kunstwerk te kennen. Maar de keuze van de maker voor juist dat éne moment, de praktische oplossingen van beeldende problemen als kleur, vorm, ruimtelijkheid en compositie is minstens even boeiend.

In 12 avonden neem ik u mee door die wonderlijke wereld van de beeldende kunst.  Vormen die ons overspoelen in voorwerpen als meubilair en auto’s, opgemaakte webpagina’s en reclamefolders.
We ontdekken samen dat de start van een werkstuk al heel bepalend is voor het eindresultaat en hoe je daar zelf invloed op kunt uitoefenen, dat kleur meer is dan verf in een fles of tube, dat ruimtelijkheid in je werkstuk méér is dan dat lastige lijnperspectief.

cursusinformatie

Voorkennis is niet nodig. Met elkaar weten we meer dan we denken. Aangevuld met de beelden en aanvullende informatie (reader) die u tijdens de cursusavonden krijgt aangereikt gaat u elke avond rijker terug naar huis.
We kijken, luisteren en doen. Elke avond nieuwe verwondering over de wereld van het Vormgeven.

Kosten €290 (inclusief BTW) voor 12 cursusavonden, koffie/thee, reader met extra informatie en materiaal tijdens de cursus.

Op 12 woensdagavonden van 19:15 – 21:15 (uitloop 21:45 uur).
Data januari – februari – maart 2023
⊗ januari:
⊗ februari:
⊗ maart:
⊗ april:

Voor nadere informatie kunt u contact opnemen met
cursusleider Toon ’t Hoen.

Contact info@crabborne.nl
Zie ook algemene informatie  

Op de pagina  inhoud cursus dKvhV vindt u meer informatie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *